ТТЛ - железопътен транспорт Адрес София, бул. Княгиня Мария Луиза 102, Централна Ж.П. гара, ет. 2
Телефони 02 931 31 00 | 02 931 19 88 | 02 931 20 88
Email lyuben.tenev(at)ttl-bg.net | marian.stoev(at)ttl-bg.net
Уеб Сайт ttl-bg.net/


Вижте TTL – железопътен транспорт и спедиция на по-голяма карта

Фирма ТТЛ (Транспорт Технологии и Логистика) е основана през далечната 2001 година, като преди това основателя и Любен Тенев, дълги години е в бранша (преподавател във “Висшето транспортно училище по осигурителните инсталации и правилниците за движение на влаковете” до 1994г. Собствен бизнес в същата свера до 1998г. когато става и изпълнителен директор на ЛУКОЙЛ.)

През 2001г. Любен Тенев създава и своята собствена компания ТТЛ и бързо стъпва на пазара, като една от най – големите компании в сферата на железопътния транспорт.

Още от самото начало Г-н Тенев разбира, че един от основните проблеми на железопътния транспорт е липсата на вагони и ЖП парк. За това с течение на времето фирмата става партньор с едни от най – големите производители на вагони, а именно американската компания GATX, притежаващи 180 000 вагона от които 25 000 в Европа. От няколко години фирма TTL е единствен представител на тази фирма за България. През това време от компанията създават партньорства и с множество други производители на вагони. На този етап от ТТЛ притежават над 130 вагони – цистерни.

Допълнително фирмата се занимава и с ремонт на товарни вагони което не се предлага от конкурентните фирми в българия и това отваря нови възможности за нови клиенти. За да се извършва такава е дейност са необходими познания и контакти в сверата на железниците и по точно в ремонтните депа.

ТТЛ Прилежава сертификат за качество ISO 9001:2000, издаден през 2005 г. от TÜV Rheinland InterCert Kft. За вече повече от 8 години дейност, фирмата е на чело на българския спедиторски пазар.

Член е на Българската асоциация за спедиция, транспорт и логистика (НСБС) и на Българската асоциация на собствениците на частни вагони (BPW), а също така е асоцииран член и на FIATA.

Всички фирми в: Транспорт и спедиция

Прочети целия текст в logistika.bg

Leave a Reply